Kapusta czerwona Langedijker
Brassica oleracea capitata rubra
Kapusta czerwona Langedijker to odmiana późna. Główki kuliste, lekko wydłużone o masie 2-4 kg, bardzo zwięzłe. Liście ciemnoczerwono-fioletowe z silnym woskowym nalotem, bardzo smaczne i kruche. Idealna do bezpośredniego spożycia. Polecana również do długotrwałego przechowywania. Wymaga silnego nawożenia i podlewania.
Opakowanie 2g
Liczba nasion: 350-400 szt. w gramie
Norma wysiewu: 0,5-0,6 kg/1ha
Termin wysiewu: 2 dekada III-2 dekada V
Termin sadzenia: 2 dekada V-VI
Rozstawa: 50x50 cm
Wegetacja: 150-160 dni
Termin zbioru: X-XI
DODATKOWE WIADOMOŚCI
- Czerwona kapusta, w niektórych rejonach Polski nazywana jest również kapustą modrą, podobnie jak przyrządzana z niej regionalna potrawa.
- Czerwona kapusta jest niskokaloryczna – 100 gram tego warzywa dostarcza zaledwie 31 kcal. Jest dobrym źródłem błonnika i wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu w organizmie.
- Ponadto w czerwonej kapuście znajdziemy bogactwo witamin i składników mineralnych. Warto ją jeść, gdyż to znakomite źródło: potasu, siarki, wapnia, fosforu, sodu i magnezu.
DLACZEGO WARTO KUPIĆ U NAS
- Jesteśmy w czołówce wśród internetowych sprzedawców produktów dla domu i ogrodu.
- Posiadamy wieloletnie doświadczenie w branży ogrodniczej. Cieszymy się zaufaniem naszych klientów dzięki rzetelności świadczonych usług i naszemu profesjonalizmowi.
- Produkty, które Państwu proponujemy cechują się wysoką jakością, korzystamy z usług tylko sprawdzonych producentów.
- Zawsze służymy pomocą, doradzamy oraz zapewniamy miłą i fachową obsługę.

|