|
Cena: 12.90 zł/szt
DO KOSZYKA
|
|
|
Nasiona Fasola słodka Afr8 - Phaseolus coccineus, Sugar Beans |
|
|
|
|
Fasola słodka
Nasiona Fasola słodka
Phaseolus coccineus, Sugar Beans
Fasola słodka to roślina z rodziny bobowatych, pochodząca z Ameryki Południowej. Na początku uprawiana była głównie przez Peruwiańczyków, jednak szybko rozprzestrzeniała się na teren całej Ameryki Południowej. Do Europy przywieźli ją w XV wieku Hiszpanie. Fasola ma bardzo charakterystyczny wygląd – jest beżowa w bordowe, nieregularne cętki. Stąd wzięła się jej nazwa, bowiem pinto oznacza po hiszpańsku malować. Ma delikatny aromat i lekko słodkawy posmak. Fasola dobrze rośnie na glebach ciepłych, przepuszczalnych i próchnicznych. Najlepiej udaje się na glebach o odczynie obojętnym. Ma duże wymagania cieplne. Jest wrażliwa na niskie temperatury i dlatego siejemy ją do gruntu jak minie groźba wiosennych przymrozków.
Opakowanie zawiera 15 szt. nasion
DODATKOWE WIADOMOŚCI
- Odmian fasoli jest na świecie całkiem sporo. Fasola, niezależnie od gatunku, jest cennym źródłem wartości odżywczych.
- Najbardziej popularne w Polsce fasole to biała, określana jako jaś i fasola czerwona. A na świecie jest ich aż około 400 odmian.
- Fasola należy do bardzo zdrowych produktów, bogatych w cenne dla naszego organizmy witaminy i minerały. Jest ona doskonałym źródłem:
witamin z grupy B (B4, B6, B9, czyli kwas foliowy),
witaminy C,
magnezu,
potasu,
żelaza,
wapnia,
błonnika,
białka,
węglowodanów.
Sałatka z czerwoną fasoląSKŁADNIKI:
czerwona fasola gotowana (lub ze słoika) - 200 g
kukurydza słoik - 150 g
ananas - 5 plastrów
czerwona cebula - 1 szt.
ser żółty - 80-100 g
papryka czerwona mała - 1 szt.
majonez - 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: Kukurydzę i fasolę odsączyć na sicie i przełożyć do miski. paprykę, ananasa i ser żółty pokroić w kostkę przełożyć do fasoli, dodać pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulę i natkę pietruszki, wymieszać razem. KROK 2: Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez i jeszcze raz wymieszać. Odstawić na 1-2 godziny do lodówki aby smaki się połączyły.
|
NA FOTOGRAFII
Fasola słodka
Phaseolus coccineus, Sugar Beans
|
DLACZEGO WARTO KUPIĆ U NAS
- Jesteśmy w czołówce wśród internetowych sprzedawców produktów dla domu i ogrodu.
- Posiadamy wieloletnie doświadczenie w branży ogrodniczej. Cieszymy się zaufaniem naszych klientów dzięki rzetelności świadczonych usług i naszemu profesjonalizmowi.
- Produkty, które Państwu proponujemy cechują się wysoką jakością, korzystamy z usług tylko sprawdzonych producentów.
- Zawsze służymy pomocą, doradzamy oraz zapewniamy miłą i fachową obsługę.
|
|
Postaw nam wirtualną kawę ;-)
Z góry dziękujemy!
|
« wstecz
|
KONTAKT
|
| [email protected] | |
do 15-ej: 604-197-556,
po 15-ej: 692-474-891,
Jeśli chcesz sprawdzić czy Twoja przesyłka została wysłana zadzwoń (najlepiej po południu ok. godz. 16-19-ej) na nr tel.: 604-197-556
|
|
|