|
Cena: 12.90 zł/szt
DO KOSZYKA
|
|
|
Nasiona Papryka Chili Pepper ostra Afr10 - Capsicum, pieprzowiec |
|
 |
 |
|
Nasiona Papryka Chili Pepper ostra
Nasiona Papryka Chili Pepper ostra
Capsicum, pieprzowiec
Papryka chili (Capsicum) jest owocem, należy do rodziny psiankowatych i obejmuje wiele odmian papryki - różnią się one przede wszystkim ostrością, kolorem, kształtem, zapachem, wielkością oraz zastosowaniem w kuchni. Na określenie większości gatunków z rodziny Capsicium używa
się potocznej nazwy chilI. Owoce papryczki chilli są wykorzystywane głównie jako przyprawa, która nadaje potrawom silnego, charakterystycznego pikantnego smaku. Jest używana w kuchniach regionalnych całego świata.
Występują w dwóch kolorach: jako strąki czerwone i bardziej popularne strąki zielone. Najbardziej ostra jest jalapeno wędzona (chipotle) ma słodko-dymny, jest popularna jako składnik salsy, keczupów, sosów, a także marynat do mięs.
Tabasco to małe czerwone lub żółte papryczki o ostrym smaku z nuta owocową.
Opakowanie zawiera 20 szt. nasion
DODATKOWE WIADOMOŚCI
- Nasiona należy wysiać do doniczki z ziemią uniwersalną i przykryć je cienką warstwą ziemi. Podlewać tak by ziemia była stale wilgotna.
- Papryczki chili są bogate w witaminę C - w 100 gramach znajduje się aż 240 procent dziennego zapotrzebowania tej substancji - witaminę A, B6, żelazo, magnez, a także potas i mangan. A kapsaicyna w papryczkach chili nie tylko nadaje im ostry smak, lecz także przyspiesza spalanie tłuszczu i wspomaga odchudzanie.
- Swój ostry charakter zawdzięcza kapsaicynie, która według licznych badań ma działanie antybakteryjne, antynowotworowe, przeciwbólowe i przeciwcukrzycowe. W papryce znajdziemy też potas, mangan, magnez i żelazo.
Papryka faszerowana mięsem mielonym
SKŁADNIKI :
4 duże papryki
500 g mięsa mielonego z indyka
200 g kukurydzy
1 cebula
2 ząbki czosnku
400 g krojonych pomidorów
2 łyżeczki pomidorów suszonych z chili
2 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej bazylii
100 g sera typu mozzarella lub cheddar
1 łyżka oleju rzepakowego
sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Umyj paprykę, przekrój na pół i wykrój ze środka gniazdo nasienne.
Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy i wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Smaż 2-3 minuty, aż zmięknie.
Dodaj mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz słodką paprykę. Posól mięso i przesmaż na średnim ogniu.
Gdy mięso jest w całości przesmażone, wlej na patelnię krojone pomidory, dodaj pozostałe przyprawy i kukurydzę. Duś na niedużym ogniu przez 5-8 minut
Przełóż papryki do naczynia żaroodpornego i napełnij je farszem. Posyp startym serem.
Wstaw papryki do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 25-30 minut.
Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

|
NA FOTOGRAFII
Papryka Chili Pepper ostra
Capsicum, pieprzowiec
|






DLACZEGO WARTO KUPIĆ U NAS
- Jesteśmy w czołówce wśród internetowych sprzedawców produktów dla domu i ogrodu.
- Posiadamy wieloletnie doświadczenie w branży ogrodniczej. Cieszymy się zaufaniem naszych klientów dzięki rzetelności świadczonych usług i naszemu profesjonalizmowi.
- Produkty, które Państwu proponujemy cechują się wysoką jakością, korzystamy z usług tylko sprawdzonych producentów.
- Zawsze służymy pomocą, doradzamy oraz zapewniamy miłą i fachową obsługę.
|
|
Postaw nam wirtualną kawę ;-)
Z góry dziękujemy!

|
« wstecz
|
KONTAKT
|
| [email protected] |  |
do 15-ej: 604-197-556,
po 15-ej: 692-474-891,
Jeśli chcesz sprawdzić czy Twoja przesyłka została wysłana zadzwoń (najlepiej po południu ok. godz. 16-19-ej) na nr tel.: 604-197-556
|
|
|