|
Cena: 12.90 zł/szt
DO KOSZYKA
|
|
|
Nasiona Dwarf Papaya Melonowiec zielona Afr33 - Carica papaya |
|
|
|
|
Nasiona Dwarf Papaya Melonowiec zielona
Nasiona Dwarf Papaya Melonowiec zielona
żółty
Carica papaya
Papaya Melonowiec
zielony jest rośliną z rodziny melonowcowatych (Caricaceae). Był znany Indianom z Ameryki Środkowej i Południowej na długo przed przybyciem Europejczyków. Obecnie drzewa papai uprawia się we wszystkich krajach o klimacie tropikalnym i subtropikalnym. Roślina ma prostą łodygę osiągającą w stanie naturalnym do 10 m wysokości, która jest zwieńczona pękiem dużych, głęboko powcinanych liści osadzonych na długich ogonkach. Kwiaty papai są lejkowate, pachnące, kremowe lub żółte.
Owoce papai przypominają gruszkę, są duże. Dojrzałe owoce mają miąższ o maślanej konsystencji, aromatyczny i bursztynowożółty. Wewnątrz owocu znajdują się czarne nasiona, które również są jadalne. Prawie wszystkie części rośliny są wykorzystywane w kuchni i medycynie, a łodygi i kora są używane jako surowiec do produkcji lin.
Opakowanie zawiera 15 szt. nasion
DODATKOWE WIADOMOŚCI
- Owoce papai są niskokaloryczne. Papaja jest nie tylko smaczna, ale też idealna dla osób na diecie odchudzającej - 100 g owocu to tylko 39 kcal.
- Wartość odżywcza owoców papai jest bardzo wysoka: zawierają dużo cukrów i błonnika, szereg witamin: A, C, E, B, E, K oraz minerałów: wapń, potas, żelazo, magnez, mangan, miedź i fosfor.
- Sok z papai ma nie tylko przyjemny smak, ale także ciekawą właściwość - zmiękcza najtwardsze nawet mięso. Z tego powodu w wielu krajach uważany jest za niezbędny składnik marynat.
Nadziewana papaja
SKŁADNIKI :
1/4 szklanki oleju
2 posiekane cebule
3 zmiażdżone ząbki czosnku
2 posiekane papryczki chili
50 dag posiekanej polędwicy wołowej
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
2 pomidory (oczyszczone z nasionek i pokrojone w kosteczkę)
sól
pieprz
1 duża niezbyt dojrzała papaja przekrojona na połowę i oczyszczona z pestek
15-20 dag startego parmezanu
masło do posmarowania formy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: W dużym rondlu rozgrzej olej, podsmaż na małym ogniu cebulę, czosnek i chili (około 10 minut). Dodaj posiekane mięso, smaż około 10 minut. Wymieszaj z koncentratem i pomidorami, przypraw do smaku. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C. Włóż połówki papai na 15 minut do wrzącej wody. Nasmaruj masłem żaroodporną formę, włóż do niej połówki papai. Napełnij je przygotowanym farszem, piecz 30-35 minut. Podawaj na gorąco od razu po wyjęciu z piekarnika.
|
NA FOTOGRAFII
Dwarf Papaya Melonowiec zielona
Carica papaya
|
DLACZEGO WARTO KUPIĆ U NAS
- Jesteśmy w czołówce wśród internetowych sprzedawców produktów dla domu i ogrodu.
- Posiadamy wieloletnie doświadczenie w branży ogrodniczej. Cieszymy się zaufaniem naszych klientów dzięki rzetelności świadczonych usług i naszemu profesjonalizmowi.
- Produkty, które Państwu proponujemy cechują się wysoką jakością, korzystamy z usług tylko sprawdzonych producentów.
- Zawsze służymy pomocą, doradzamy oraz zapewniamy miłą i fachową obsługę.
|
|
Postaw nam wirtualną kawę ;-)
Z góry dziękujemy!
|
« wstecz
|
KONTAKT
|
| [email protected] | |
do 15-ej: 604-197-556,
po 15-ej: 692-474-891,
Jeśli chcesz sprawdzić czy Twoja przesyłka została wysłana zadzwoń (najlepiej po południu ok. godz. 16-19-ej) na nr tel.: 604-197-556
|
|
|